24 Temmuz 2011 Pazar

Barcelona'da bu yaz neler yapilir?

Madem uzundur buralardayim, bari yaz icin bir kac gunluk, ya da daha uzun gelecek olanlara buradaki yerel hayatla, ne nerede bulunurla ilgili bir kac faydam dokunsun!

- Muzeler her ayin ilk pazar gunu ucretsiz! Gaudi eserleri degil ama Picasso, Miro, National Art Museum gibi pek cok yeri ucretsiz gezebilirsiniz!

- Buralara kadar gelmisken, sergi, tiyatro, sinema, dans isterseniz, olmadi gunduz turist gibi takilayim aksama da bir konsere gideyim derseniz,  Barcelona'da gerceklesen kultur sanat aktivitelerini takip etmeniz icin pek ya/rarli bir site! Ustelik etkinliklerin fiyatlarini gorebiliyorsunuz, sitede pek cok beles etkinlik bulabilmekte mumkun!
http://www.butxaca.com


- Montujiuc'de acik hava sinema gunleri var. Haftanin belirli gunleri kurulan dev ekranda filmleri orjinal dillerinde ve ispanyolca altyazi ile izleyebiliyorsunuz! Filmler 22.00'de basliyor ama onun oncesi gelip sarap esliginde piknik yapar ve film sonrasinda da konsere kalirsaniz, keyfiniz ikiye katlaniyor. Program etkinligin sitesinde gorulebiliyor; http://www.salamontjuic.org/?lg=2

- Ayrica burada yasayacaklar, ev kiralama, vize uzatma, nie cikarma gibi sorular icinde Facebook'taki Barcelona Turca grubu cok ise yariyor.  

- Ayrica buradaki Turk'lerin olusturdugu ve faydali linkleri paylastigi blog ; http://barselona101.blogspot.com/ pek cok soruya yanit veriyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder